Octavia pracuje na 3 cylindrach, nie da się jeździć.
Witam,
mam problem z moim autem. Podczas jazdy zdarza się że pracuje na 3 cylindrach, przynajmniej mam takie wrażenie. Brakuje mu w tym momencie mocy, trzęsie mocno silnikiem. Słychać oprócz pracy silnika rodzaj cykania, coś jakby powietrze gdzieś pod ciśnieniem uchodziło. Próbowałem coś zaradzić na to:
- wymieniłem świece,
- wymieniłem przewody,
- wymieniłem cewkę i oczywićie dalej nic.
Elektryk podłączał kompa i nic. Żadnych błędów, powiedział że to nie jest usterka elektryki.
Dodam że nie ma znaczenia czy jadę na benzynie czy na gazie. Sprawdziłem czy nie podawane jest razem gaz i paliwo, poprzez zakręcenie butli z gazem i dalej źle. Auto ma nakręcone 350 tyś. km z czego 200 tyś na gazie.
Proszę o pomoc.
Dosyć duży przebieg na gazie.. trzeba sprawdzić ciśnienie sprężania na poszczególnych cylindrach i podpowiem ci jeszcze coś . Jak domniemam masz instalacje gazową tzw sekwencyjną. Niezależnie czy jedziesz na benzynie czy na gazie sygnał wtryskiwaczy benzyny i tak przechodzi przez sterownik instalacji gazowej.
autoalarmy,zestawy glosnomowiace,systemy alarmowe do budynkow
Dosyć duży przebieg na gazie.. trzeba sprawdzić ciśnienie sprężania na poszczególnych cylindrach i podpowiem ci jeszcze coś . Jak domniemam masz instalacje gazową tzw sekwencyjną. Niezależnie czy jedziesz na benzynie czy na gazie sygnał wtryskiwaczy benzyny i tak przechodzi przez sterownik instalacji gazowej.
OK. Dzięki porozmawiam z moim gazownikiem, podpowiem mu to.
Spoko, mechanik zmienił cewkę na kolejną i jeżdżę przez tydzień więc chyba będzie ok. Dzięki za zainteresowanie i pomoc. Koniec tematu.
I stało się to nie cewka dalej to samo. Podłaczyłem VAG na parkingu i oto co wyszło. Proszę o podpowiedzi czy to coś pomoże i czy można coś z tych danych wyczytać.
Komentarz